Wat doe ik?

 

Wat doe ik?

 

Wanneer je belangstelling hebt voor deze vorm van zwangerschaps- en geboortebegeleiding, dan spreken we een datum af voor een vrijblijvend oriënterend gesprek*.

Het is belangrijk dat het tussen ons klikt.

Tenslotte zal ik aanwezig zijn bij een intieme en belangrijke gebeurtenis in je leven.

Het kennismakingsgesprek geeft inzicht in de wensen en behoeften van jou in de zwangerschap en over de komende bevalling, en wat je verwachtingen zijn van een doula daarin.

Samen gaan we na of hieraan voldaan kan worden.

Het tweede gesprek zal gaan over een eventuele eerdere bevalling, en/of hoe je gevoelens omtrent deze zwangerschap en bevalling zijn. Het fysiologische geboorteproces, en wat ervoor nodig is om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, komt uitgebreid aan bod.

 

Bij het derde gesprek zal het geboorteplan aan de orde komen. Dit is meestal een intensieve sessie waarin veel onderwerpen aan de orde komen waarmee je tijdens je bevalling te maken kunt krijgen zodat je goed geïnformeerd je keuzes kan maken. In een geboorteplan schrijf je op hoe jij zou willen dat je bevalling gaat. Het is ook een goede manier om je alvast geestelijk bezig te gaan houden met de komende bevalling.

Tijdens het vierde gesprek wordt o.a. het geboorteplan doorgenomen, en worden de laatste puntjes op de i gezet. We richten ons op de komende bevalling. Praktisch en emotioneel. Ook kan ik je nog een ontspannende rug-of voeten massage geven. Of je tot ontspanning laten komen door een sessie met aarde-energie.

En dan komt de langverwachte bevalling....

 

Tijdens de bevalling ben ik er (naar je wens)de gehele tijd en kunnen je rekenen op mijn steun.

Het is mijn wens om de geboorte van de baby zo ontspannen en prettig mogelijk te laten verlopen voor ouder(s) en kind.

In de 6 weken na de bevalling vinden we nog een moment voor een afsluitend bezoek waarbij ik het eventuele geboorteverslag aanbied, en om nog eens na te praten over het beleven van de zwangerschap en de geboorte.

*Bovenstaande begeleiding is in het kort beschreven. De gesprekken omvatten nog veel meer, zoveel komt aan bod.... In het eerste gesprek vertel ik je wat uitgebreider wat de begeleiding omvat, dan kun je daarna nog bepalen of een doula aan je zijde wat voor jou is.

 

De doula is een oeroud verschijnsel van alle tijden en culturen.

Vrouwen hebben elkaar altijd bijgestaan tijdens de baring, door aanwezigheid en liefdevolle ondersteuning.

 

Bekijk de film over wat een doula doet... "de doula bevalt goed"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Placenta capsuleren bied ik ook aan binnen mijn praktijk. Je kunt me mailen voor meer informatie

Copyright © All Rights Reserved