Activiteiten

 

Rebozo sluitingsritueel

Het Rebozo sluitingsritueel is bedoeld voor vrouwen die een zwangerschap en bevalling hebben ervaren. Het wordt begeleid door twee vrouwen en duurt drie tot vier uur.

Het bestaat uit de volgende fasen:

Fase 1 : Aandacht voor het hele lichaam door een 4 handen-massage met verwarmde olie.

Fase 2 : Reiniging door een heet kruidenbad met overgietingen.

Fase 3 : Intensieve reiniging door opwarming onder dekens en eventueel een begeleide meditatie.

Fase 4 : Sluiting door het inwikkelen van het lichaam in 7 etappes met Rebozodoeken door twee vrouwen.

Het Rebozo sluitingsritueel is afkomstig uit Mexico.

Tijdens de bevalling opent de vrouw zich zowel fysiek als energetisch. Na het geven van geboorte ontstaat (opnieuw) de behoefte om de rollen van moeder, partner en vrouw te combineren. In Mexico wordt de moeder tot 40 dagen na de bevalling verzorgd door haar familieleden, daarna ontvangt zij het Rebozoritueel om deze overgangsfase af te sluiten en zich weer te openen voor de buitenwereld.

Tijdens het ritueel wordt een verwarmende, zuiverende kruidenthee gedronken en is er tevens gelegenheid om te praten over de bevalling.

De opbrengst van het Rebozoritueel:

* moment van zorg en aandacht voor de moeder

* diepe ontspanning

* dieptereiniging van het lichaam

* contact met de innerlijke bron, je vrouwenkracht

* eren van de transformatie van vrouw naar moeder

* afsluiten van zwangerschap en geboorte

* voorbereiden op het weer naar buiten tredencontact op.

 

Het ritueel word aangeboden vanaf 2 maanden na de bevalling maar kan op elk moment daarna plaatsvinden, tot vele jaren later. Bijvoorbeeld om een eerdere bevalling alsnog te verwerken voor het weer zwanger worden van een volgende kindje.

De kosten van de behandeling zijn € 195,-

In overleg is gespreide betaling mogelijk.

Ervaringen van vrouwen die het sluitingsritueel hebben ondergaan:

 

Ervaring 1: “Enige tijd geleden heb ik bij Linda en Christine het sluitingsritueel ondergaan. Ontvangen kan ik beter schrijven. Wat een fantastische ervaring met zoveel liefde en respect behandeld te worden. Vooraf hadden we een fijn gesprek over de geboorte van mijn dochter. Daarna het ritueel zelf. Het gaf me totale ontspanning. Mijn bevalling was prachtig, liefdevol, mooi. Maar toch waren er enkele dingen waar ik moeite mee had, die pijn deden. Tijdens een geleide meditatie heb ik een aantal dingen een plekje kunnen geven en kunnen accepteren. Ook kreeg ik totaal onverwacht een inzicht aangereikt waarom mijn dochter ondanks een zachte watergeboorte de eerste dagen zo ongelukkig leek. Tenslotte de inwikkeling met Rebozodoeken. Heel bijzonder.”

 

 

Ervaring 2: "Wat ik vooral heel fijn vond, was dat jullie mij en mijn lichaam met zoveel liefde hebben behandeld - ik voelde me erg gewaardeerd in hoe en wat ik ben. Uitgebreid mogen vertellen en voelen en genieten zonder schuldgevoelens: Dat ik het waard ben, dat deed echt goed.

Ik voelde me (en nog steeds) weer geïnspireerd en aangemoedigd om wat meer spiritualiteit in mijn leven (terug) te brengen en had alle rust en vertrouwen in mijn moederschap. Meer toegeven aan mijn behoeftes en mezelf ook gunnen om bv. moe te mogen zijn! Ik ben jullie ontzettend dankbaar voor deze mooie ervaring!!"

 

Copyright © All Rights Reserved